светла-георгиеваНа 21 октомври в Балабановата къща в Стария Пловдив Светла Георгиева представи своя компактдиск ПТЕРОДАКТИЛ.

Концертът беше организиран от Дружеството на писателите – Пловдив, читалище „Възраждане – Пловдив и Общински институт „Старинен Пловдив”. Компактдискът „Птеродактил” съдържа 12 песни по текст и музика на Светла Георгиева, която е и изпълнител на вокалите и акомпанимента на китара. Кристиян Симеонов акомпанира на блокфлейти и клавишни.

Албумът е записан от Румен Спасов в студио RSD.

Многобройните гости на събитието бяха приветствани от Димитър Атанасов, заместник–председател на Дружеството на писателите в Пловдив. Авторката и нейния нов албум бяха представени от Гриша Трифонов.

В старинната обстановка на Балабановата къща Светла Георгиева изпълни песни от новия си диск с акомпанимента на Кристиян Симеонов. Обаянието на артистичната атмосфера се съчетаваше с въздействащото изпълнение, посрещнато от публиката с ентусиазъм и продължителни ръкопляскания.

светла-георгиева-концерт

Освен в София, новия албум на Светла Георгиева беше представен през м. май в Полша. През миналия месец с голям успех мина представянето в град Раднево. Предстоят концерти в Чирпан /на 26 октомври/ и в Шумен /на 4 ноември/.