На 14 май 2009 г. (четвъртък) от 17:30 ч. в Малкия салон на Общински комплекс Дворец на културата, град Перник, ще се състои музикално-поетична вечер под наслов “Вечер на изпятата поезия” с участието на дуо Тодор Янкулов и Зорница Попова.

ЗА ДУОТО

Тодор Янкулов, бард и актьор, вокалист в хора за старинна музика “Аква делия”, ще гостува за първи път в град Перник със съпругата си, която е автор на текстове за песни. Тодор е от Казанлък, Зорница – от Козлодуй. И двамата завършват НАТФИЗ. Тодор Янкулов се изявява като режисьор, сценарист, композитор и певец.

Песните на Тодор Янкулов се отличават с мелодичност, запеваемост, лиричност. В репертоара му са песни с широка емоционална амплитуда. Израз на многообразието на неговия талант са детските песни, които също изпълнява.

ДУМИ ЗА ТОДОР ЯНКУЛОВ

“В общността на поетите с китара и на фона на многото кахърни или хумористични песни, Тодор Янкулов привнесе оптимизъм и светлина, а когато пее в дует със Зорница, светлината на техните изпълнения се разнася още по-надалеч”, казва за него Гриша Трифонов.

“Тошко е автор на стиховете и музиката на песните, които изпълнява, така че по определение е истински поет с китара. Той влезе в общността ни с летящ старт още при първото си участие в наша проява – на Бардфеста в Ловеч през 2002 г., откъдето си тръгна с Голямата награда на Община Ловеч”, допълва Славимир Генчев.