Светла Йонкова | Поети с китара


Поети с китара

[ сайт за бард култура и авторска песен ]

Светлана Йонкова

Публикувано от Пламен Сивов на January - 28 - 2009

Светлана Йонкова е родена през 1958 г. в София. Работила е като учител, пощальон и продавач. Завършила е руска и българска филология в Софийския университет. Печелила е награди и като художник. Има издадени четири стихосбирки – “Подводни скали”, “Всички слушайте!”, “Тротоарни песни” и “Послание”.

Като изпълнител на авторски песни е получавала награди на Съюза на българските писатели и на Съюза на артистите в България. Има пораснали деца и внуци :-)

аудио


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com4 отговора на “Светлана Йонкова”

 1. snezhito says:

  Радвам се,че Светлана е тук !
  Тя има невероятно силни послания, много патриотични и с ярко изразена гражданска позиция.
  Пожелавам ти, Светле, още много нови творчески озарения !

 2. Теодора says:

  Преди години, може би десетина, на бюрото на майка ми видях вестник( мисля че беше – “Учителско дело”), зачетох се- бях още студентка и учителските проблеми ми се струваха на светлинни години от мен. Попаднах на една от вътрешните страници, където бяха публикувани стихотворения на учители от някакъв конкурс. Прочетох стихотворенията, но едно остана в сърцето ми и е там от години наред… и в очите ми.”Българи” ме разплака и винаги го прави със сила и истина. Благодаря. Сега имам проблем и искам да се свържа по някакъв начин със Светлана Йонкова- станах учител в професианална гимназия по селско стопанство и се сетих за стихотворението, намерих тефтера, в който го бях преписала, но реших да потърся и в интернет, открих го и това ме зарадва особено много, прочетох го и колегите ми го харесаха, пожелаха да стои на мястото с важни документи и винаги да го виждат и четат, не зная дали това е плагиатство, искрено се надявам, че не съм сгрешила, сега имам задача за празника на училището- училищен вестник. Иска ми се то да бъде ( част от него) на заглавната страница. Всички са съгласни с това, но не смея, не искам да огорчавам никаго и затова взех решение да се свържа с поетесата и да попитам, но не открих адрес или терлефон. Затова пиша тук. Търся помощ, а празника е на 6 май. Ако маже. А иначе на Светлана Йонкова само мога да благодаря за истината и красотата, която твори

 3. Славимир Генчев says:

  svetlanaionkova@abv.bg

  Успех! Дано ви стигне времето до Гергьовден!

 4. Marta Blunt says:

  Molia, mojete li da mi kajete kude da nameria Vashi i na Svetlana zapisi? Uspeh i blagodaria za prekrasnoto chuvstvo ostaviate v men s krasivata si poezia!
  Marta

Отговори
видео

тагове

ВръзкиЗа този сайт

Този блог се поддържа от Пламен Сивов. За връзка с мен, вижте страницата Контакт.