Бардове пяха в къщата на Иван Вазов в Нощта на музеите | Поети с китара


Поети с китара

[ сайт за бард култура и авторска песен ]

Бардове пяха в къщата на Иван Вазов в Нощта на музеите

Публикувано от Пламен Сивов на May - 18 - 2008

музей-иван-вазовлюблина желева | Национален музей на българската литература

С голям успех премина снощи концертът под заглавие “Изпята поезия” на група български бардове, състоял се в двора на къща-музей “Иван Вазов” в София. В проявата се включиха със своите песни и стихове едни от най-изтъкнатите поети с китари – Красимир Първанов, Славимир Генчев, Тодор Янкулов и Румен Спасов, който съвместно с Кристиян Симеонов (флейта), освен авторски песни, изпълни и различни произведения за класическа китара и други творби.

Концертът бе организиран от Националния литературен музей по повод европейската културна инициатива Нощ на музеите и продължи без прекъсване от 21 часа на 17 май до 1 часа след полунощ на 18 май – Международния ден на музеите. Възползвалите се от възможността столичани бяха изпълнили до краен предел двора на музея на патриарха на българската литература, за да се насладят на живо на изкуството на българските поети с китара, които и без помощта на озвучителна техника представиха атрактивно и артистично своите песенни произведения.
Екип на сателитния канал „ТВ България” засне част от концерта и интервюира бардовете (записът ще бъде излъчен на 27 май в предаването „Полет над нощта”).
Друг акцент в инициативите на Литературния музей бе музикално-поетичният акустичен пърформанс “Мечтание”, който бе представен в двора на къща-музей “П. К. Яворов” по същото време. С този необичаен музикално-поетичен спектакъл още веднъж бе отбелязана и 130-годишнината от рождението на големия ни поет.
В центъра на това културно събитие бе музикалната формация “Носталгия”, която изпълни специално написаната за пърформанса музика по стихотворения на Пейо Яворов.

GD Star Rating
a WordPress rating system


Един отговор на “Бардове пяха в къщата на Иван Вазов в Нощта на музеите”

 1. Милен Тотев says:

  Радостно е, че на все повече места има участие на българските бардове – стават неизменна част от стойностни културни прояви в цялата страна!
  Искрени адмирации за успешната изява!

  GD Star Rating
  a WordPress rating system
  GD Star Rating
  a WordPress rating system

Отговори
видео

таговеЗа този сайт

Този блог се поддържа от Пламен Сивов. За връзка с мен, вижте страницата Контакт.