Асен Масларски

асен-милицаИмето на Асен Масларски е добре известно сред ценителите на жанра „поет с китара”. Издал е три самостоятелни компактдиска. Албумът „Обичай ме” изцяло е с негова музика – с изключение на две песни, сътворени в съавторство с Милица Божинова.

Песни по музика на Асен Масларски са изпълнявали и други български бардове – като популярния Михаил Белчев.


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Видео

Есен е

Късна любов (с Милица)

Отведи ме оттук (с Милица)

Обичай ме (с Милица)

Лятото (с Милица)

Comments

comments

You may also like...

16 Responses

 1. majo says:

  Ей, много добри тия двамата! Хардкор феновете на Асен искат “И още дълго стръмният ми вик”, иначе заплашват да направят кавър! :D

 2. Vladicheto says:

  Казва се “Място за огнище”.

 3. Volodya says:

  Бих добавил още “Огън на брега”, “Жена ми се разхожда по брега” и т. н.

 4. admin says:

  тия двете последните песни (огъня и разхождащата се жена :-)) съм ги слушал на една очукана плоча от времето на ален мак, в съавторство с валери станков. излизали ли са някъде на по-нов и качествен запис?

 5. ferko says:

  А-а-а, вярно е, че тази плоча е много древна, ама няма нищо общо с “Ален мак” – в смисъл, че не е поръчкова. Има я в каталозите на “Балкантон” от 1986 г.(!!!) като съвсем редовно и планирано издание. Но от тогава до ден днешен няма нито преиздаване, нито нов запис, уви!

 6. Hr. Yordanov says:

  Ей тъй… Днес, 11 август т.г., след толкоз време най-после смених скъсаната от години трета струна на 25-годишната си китара “Джипсон”. И веднага захванах акордите – песните на бате Асен, които ги зная от ученик. И се сетих за мечтата си – да изпея заедно с него някога една песен. Коя? Първата, която запях навремето, бе “Ден първи”, после тези от плочата… Всичките! Така и не успях обаче да си спомня докрай стиховета на в “Алените шарки на килима…” А толкоз я обичам.
  Тъй се случи в живота, че песните останаха в тишината… Настрани за момент от едно друго мое щастие. А то е с две женски имена – Мария и Мартина, на 11 и 10 г. и едно мъжко рамо – собствения ми “Софийски вестник”. Но още вярвам, че ще се сбъдне мечтата ми…
  Хр. Йорданов, 38 г.

 7. Vladicheto says:

  Ако някой иска мога да му пратя концертни записи на въпросните песни ( Записите са от “Несебърски струни” 2006, пеят Асен и Валери) Пишете ми на vladi_5000@mail.bg и/или Skype: vladicheto.
  А като стана дума за Асен Масларски :Р някой може ли да ми изпрати на горепосочените мейл/скайп акорди на песни на Асен?

 8. fantony says:

  Огън на брега
  http://iskampesen.planinari.org/index.php?songid=412

  Жена ми се разхожда по брега
  http://iskampesen.planinari.org/index.php?songid=547

  Разбира се, не претендират за акуратност. Така съм ги преписал и звучат добре.

 9. hachoamira says:

  Г-н Йорданов!Песента Ден първи не е на Асен Масларски,на Хачо Мисакян,по стихове на Недялко Йорданов.На времето ,когато Асен пееше с Яни Милчаков и Стефан Златев политически песни,Хачо Мисакян-шеф на муз.редакция на радио Шумен го извика в студиото и му даде най-напред песента си “От тука започва България”по стихове на Антонин Горчев,а по-късно и Ден първи и Семейна хроника.С тях именно Асен проби на Ален мак и бе поканен от Александър Йосифов-директор на Балкантон да направи плоча.6 негови и 6 песни на Асен без горе посочените.Много често във вестници и интернет “От тука започва България”е посочена като песен на Асен.Иначе той е добър изпълнител……

 10. pravidobro says:

  .Възможно ли е да качите клипа /ако съществува такъв/ и акордите на песента “РОДИНА”?

 11. tony04 says:

  Ей така, ровичкайки в мрежата, от време на време се отбивам и тук, слушам любими песни и … понякога чета. Та, обръщам се специално към Г-н Хр. Йорданов, защото може и да се окаже верен принципът “По-добре късно…”. Ще вмъкна тук текста на една от любимите и на мен песни “Алените шарки на килима”. Дали се казва така песничката, не знам . И… не съм сигурна дали трябва да е тук, защото някак винаги съм я свързвала с Гриша Трифонов. Е, няма значение. И понеже песента наистина е разкошна, ето текста (по памет):

  В алените шарки на килима
  моите очи се взират.
  Дирят, дирят
  майчинте пръсти в тази зима.

  Чувам пак вретено островърхо
  в пъргавата майчина десница.
  Птица, птица
  Сякаш в зимния прозорец пърха

  Чувам как на прага непрестанно
  вятърът със остри нокти чопли.
  Топли, топли
  пак усешам майчините длани.

  Шепот от жарта и искри излитат,
  в ъгъла спят майчини въздишки.
  Нишки, нишки
  мойте златни спомени оплитат.

 12. tony04 says:

  Еех, старост – нерадост…:))
  Чукнах се по кратунката преди малко, защото разбрах, че съм въвела четящите в заблуда за последния куплет. Прощавайте!
  Ето го верният:
  С пукот от жарта искри излитат,
  в ъгъла спят майчини въздишки.
  Нишки, нишки
  мойте златни спомени оплитат.

 13. На Г-н Hr. Yordanov да му кажа,че китарата се казава “Гибсън”, а не “Джипсън” и да и се сменят струните толкова ряко си е своего рода неразбиране на инструмента.

 14. Явор Георгиев дует ,,Страст",, says:

  Откога не бях ги чувал песните ги имам още на плоча,Асен Масларски и Стефан Златев

 15. Добрев says:

  Имал съм удоволствието да пея с Асен Масларски и Стефан Златев на
  една сцена по времето когато политическите песни бяха на мода.
  Тогава бях ученик, а сега не ми се говори на колко съм.
  Много жалко че автори и изпълнители от такава висока класа като Масларски не могат да намерят поле за изява, а може би и не искат.

 16. “Място за огнище” вече може да се слуша в плеъра (касетката горе, четвъртата песен). Приятно :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>